- Zet het water op voor de pasta in een pan die groot genoeg is.
- Snipper de uien en snijd de knoflook in hele kleine stukjes of gebruik een knoflookpers.
- Snijd alle groenten in kleine blokjes (courgette, aubergine, paprika en tomaten) en doe ze per soort in een bak.
- Doe de pasta in het water met een beetje olijfolie. Zorg dat je tussendoor blijft roeren en de pasta proeft op gaarheid.
- Bak de uien en de knoflook.
- Als de uien glazig zijn voeg de aubergines toe. Als deze een aantal minuten meebakken(±5min), voeg je ook de courgettes toe.
- Laat dit alles nog een paar minuten bakken(±5min).
- Voeg vervolgens de blikken tomatenblokjes, pesto en paprika toe. Voeg naar smaak, ongeveer 2el Italiaanse kruiden en peper en zout toe. (! Pesto is al heel zout van zichzelf, dus niet teveel zout gebruiken, PROEF) Laat het geheel weer een aantal minuten pruttelen, zodat de groenten zacht worden.
- Giet de pasta af in een vergiet en laat hem rustig uitdampen.
- Doe op het eind, vlak voor het opdienen, de tomaten erbij en zorg dat deze een minuutje meekoken, zodat ze warm en een beetje zachter worden.
- Proef de saus: is de smaak goed> moeten er meer kruiden bij?
- Doe de rucola in een bak en leg de geraspte kaas mee op tafel.