Home

Sajoer boontjes met kipsate

Categorie: Hoofdgerechten

IngredientAllergieënHoeveelheid p.p.Totaal
Sperziebonen200 gr2000 gr
Zilvervliesrijst75 gr750 gr
Boemboe sajoerLactose, 38 gr380 gr
Diepvries kipsatéVega, Pinda, 100 gr1000 gr
  1. Zet water op voor de rijst. Kook de rijst volgens de verpakking.
  2. Zet water op voor de kipsate, maar het het hoeft niet te koken. Leg de kipsate in de gesloten verpakking 10-20 minuten in heet water.
  3. Halveer de sperziebonen en kook ze 5 minuten voor.
  4. Roerbak de sperziebonen 2 minuten en voeg de boemboe uit de zakjes toe en 800 ml water. Breng het al roerend aan de kook.
  5. Laat het geheel 5-10 minuten inkoken op gematigd vuur tot de saus de gewenste dikte heeft.