Home

Rode curry met zoete aardappel en wortel

Categorie: Hoofdgerechten

IngredientAllergieënHoeveelheid p.p.Totaal
Ui0.3 stuks3 stuks
Knoflook0.5 Teentjes5 Teentjes
Gember1.5 gr15 gr
Rode curry pastaPinda, 12 gr120 gr
Zoete aardappelen100 gr1000 gr
Winterpeen100 gr1000 gr
Pindakaas12 gr120 gr
Kokosmelk100 ml1000 ml
Kikkererwten80 gr800 gr
Zilvervliesrijst100 gr1000 gr
kook je dit voor 60 man? Dan is er te veel rijst in verhouding tot saus. Maak dan meer saus met meer paprika/groente.
  1. Zet een pan water op voor de rijst. Kook de rijst gaar.
  2. Snijd de ui, gember en knoflook en bak ze op laag vuur voor 4-5 minuten. Voeg de currypasta toe en roer het mengsel om voor 2 minuten. Voeg pindakaas toe aan het uimengsel en schep alles goed door. Giet de bouillon erbij, breng dit aan de kook en laat het zachtjes 25 minuten koken.
  3. Schil de zoete aardappel grof, snijd de zoete aardappel en wortel in blokjes en was ze. Bak deze in een losse pan gaar. Voeg vervolgens toe aan de pan met bouillon.
  4. Doe na 25 minuten koken de kokosmelk en kikkererwten erbij en warm alles nog even op. Serveer met rijst (of naanbrood) en koriander.