Home

Pittige pasta met chorizo

Categorie: Hoofdgerechten

IngredientAllergieënHoeveelheid p.p.Totaal
Pasta100 gr1000 gr
ChorizoVega, 50 gr500 gr
Rode UI0.5 stuks5 stuks
Knoflook0.5 Teentjes5 Teentjes
Paprika0.5 stuks5 stuks
Tomatenblokjes150 gr1500 gr
Bladspinazie100 gr1000 gr
Paprikapoeder5 gr50 gr
Cayennepeper0.5 gr5 gr
Oregano3 gr30 gr
Geraspte-kaas50 gr500 gr
Zout
Peper
Olijfolie
Tip: Zorg dat je twee verschillende pannen hebt/maakt voor de vego's en de vleeseters. Bij dit recept moet dit vanaf het begin af aan omdat je gelijk begint met de chorizo.
  1. Zet water op in een groot genoege pan en kook de pasta volgens de verpakking.
  2. Snipper de uien en snij de chorizo in blokjes (vel moet van de chorizo af!).
  3. Pak een grote pan voor de saus en bak de ui en de chorizo in een beetje olijfolie aan.
  4. Snij de knoflook fijn of gebruik een knoflookpers en voeg de knoflook samen met de paprikapoeder en cayennepeper toe aan de pan.
  5. Ontdooi de spinazie in een pan op zeer laag vuur.
  6. Snij de paprika in stukjes en voeg ze aan de pan met chorizo toe en bak voor ongeveer 5 min mee.
  7. Voeg de tomatenblokjes samen met de oregano en peper en zout toe aan de saus. Breng de saus aan de kook en laat het 5 min koken.
  8. Voeg de spinazie toe en laat het nog 5 min koken. Zorg dat je goed roert door de saus, zodat alle ingrediënten gelijk verdeeld zijn.
  9. Proef de saus. Is hij op smaak? Zo niet, voeg wat extra peper en zout en eventueel wat oregano toe.
  10. Als de pasta klaar is, roer je de saus door de pasta.

Serveer de pasta met een schaaltje geraspte kaas ernaast.