Home

Pasta pesto met kip

Categorie: Hoofdgerechten

IngredientAllergieënHoeveelheid p.p.Totaal
Pasta100 gr1000 gr
Kip100 gr1000 gr
Pesto39 gr390 gr
Crème fraiche60 gr600 gr
Ui0.3 stuks3 stuks
Knoflook0.3 stuks3 stuks
Prei0.2 stuks2 stuks
Diepvries sperziebonen80 gr800 gr
Paprika0.3 stuks3 stuks
Tomaat25 gr250 gr
Tip: Zorg dat je twee verschillende pannen hebt/maakt voor de vego's en de vleeseters. Doe dit nadat je de uien en knoflook hebt gefruit. Verdeel de uien over de twee pannen en de verdere ingrediënten ongeveer in verhouding over de pannen.
  1. Zet een groot genoege pan met water op en kook de pasta volgens de verpakking.
  2. Zet een pan met heet water op, en kook de sperziebonen beetgaar (± 8-10 min). Controleer dit goed, ze garen ook al kookt het water niet.
  3. _Snij de preien in halve ringen en spoel de prei goed af. Snijd ook de paprika in stukjes.
  4. Snipper de uien en knoflook (snijd die heel fijn met de hand of gebruik een knoflookpers). Fruit de ui en knoflook zachtjes aan in olijfolie.
  5. Zodra de uien glazig zijn geworden voeg je de prei en paprika toe om 10 minuten mee te bakken. Voeg daarna de sperziebonen toe en laat nog 5 minuten bakken.
  6. Snij de kipfilet in stukjes. Gebruik een aparte snijplank die daarna meteen wordt afgewassen.
  7. Verdeel de groentes over een vleespan & vegapan.
  8. Bak de kipfilet in een aparte pan goed door, en voeg toe aan de vleespan.
  9. De vegakip kan direct zonder bakken in de vegapan.
  10. Voeg de pesto en de crème fraiche toe aan de pannen. Voeg eerst alle crème fraiche en 1 potje pesto toe.
  11. Proef de saus en voeg evt meer pesto toe (pesto is vrij zout, dus zorg dat het niet te zout is). Wordt het wel te zout en is het nog niet op smaak? Voeg dan wat Italiaanse kruiden toe.
  12. Snij de tomaten in parten en roer deze vlak voor serveren nog door de saus.