- Zet een groot genoege pan met water op en kook de pasta volgens de verpakking.
- Snij de champignons in plakjes en snipper de uien.
- Ontdooi in een grote pan de spinazie à la crème op zeer laag vuur.
- Zet een koekenpan op het vuur en doe er wat olijfolie in. Bak de champignons samen met de uien totdat ze wat gekrompen zijn en bruiner zijn geworden van kleur.
- Bak in een andere koekenpan de spekjes aan, zorg dat ze niet krokant worden maar zacht blijven.
- Voeg de champignons en de kruidenkaas toe aan de spinazie zodra deze is ontdooid. Als de saus niet romig genoeg is van de roomkaas, kan je de crème fraîche toevoegen.
- Haal het deel van de saus voor de vego's uit de pan en doe het in een andere pan.
- Doe de spekjes in de grote sauspan.
- Breng beide pannen op smaak met peper en zout. Spekjes zijn van zichzelf al zout, dus pas daarmee op bij de vleeseterspan.