Home

Pasta met broccoli

Categorie: Hoofdgerechten

IngredientAllergieënHoeveelheid p.p.Totaal
Pasta100 gr1000 gr
Broccoli130 gr1300 gr
Prei0.2 stuks2 stuks
Paprika0.2 stuks2 stuks
Ui0.2 stuks2 stuks
Knoflook1 Teentjes10 Teentjes
Pesto20 gr200 gr
Passata80 gr800 gr
Crème fraiche20 gr200 gr
Vega kip stukjes40 gr400 gr
Tip: Zorg dat je twee verschillende pannen hebt/maakt voor de vego's en de vleeseters. Doe dit nadat je de uien en knoflook hebt gefruit. Verdeel de uien over de twee pannen en de verdere ingrediënten ongeveer in verhouding over de pannen.
  1. Zet een pan water op voor de pasta in pan die groot genoeg is en een pan water voor de broccoli.
  2. Snij de broccoli in kleine roosjes en de stronken in kleine stukjes.
  3. Kook de broccoliroosjes en stronken in ±5min beetgaar (Prik er met een vork in, dit moet redelijk makkelijk gaan)
  4. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Proef en roer regelmatig
  5. Snipper de uien en snij de knoflook fijn of gebruik een knoflookpers.
  6. Fruit de uien en de knoflook in een grote pan met de olijfolie aan op middelhoog vuur en draai het vuur daarna laag.
  7. Snij de prei in halve ringen en spoel deze goed onder de kraan af. Snij de paprika in blokjes.
  8. Voeg de ham, de prei en de paprika toe aan de ui en bak het rustig om middelhoog vuur voor ±5min. Voeg de broccoli toe zodra die beetgaar is.
  9. Voeg de passata en pesto toe en roer goed door. Laat de saus rustig voor nog ongeveer 10min langzaam doorpruttelen op middelhoog/laag vuur.
  10. Voeg vlak voor het opdienen de crème fraiche toe zodat deze nog even meewarmt.
  11. Proef de saus: is hij op smaak> evt anders wat extra Basilicum, Italiaanse kruiden, oregano of Tijm toevoegen.