- Zet een pan water op voor de pasta in pan die groot genoeg is en een pan water voor de broccoli.
- Snij de broccoli in kleine roosjes en de stronken in kleine stukjes.
- Kook de broccoliroosjes en stronken in ±5min beetgaar (Prik er met een vork in, dit moet redelijk makkelijk gaan)
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Proef en roer regelmatig
- Snipper de uien en snij de knoflook fijn of gebruik een knoflookpers.
- Fruit de uien en de knoflook in een grote pan met de olijfolie aan op middelhoog vuur en draai het vuur daarna laag.
- Snij de prei in halve ringen en spoel deze goed onder de kraan af. Snij de paprika in blokjes.
- Voeg de ham, de prei en de paprika toe aan de ui en bak het rustig om middelhoog vuur voor ±5min. Voeg de broccoli toe zodra die beetgaar is.
- Voeg de passata en pesto toe en roer goed door. Laat de saus rustig voor nog ongeveer 10min langzaam doorpruttelen op middelhoog/laag vuur.
- Voeg vlak voor het opdienen de crème fraiche toe zodat deze nog even meewarmt.
- Proef de saus: is hij op smaak> evt anders wat extra Basilicum, Italiaanse kruiden, oregano of Tijm toevoegen.