- Zet een groot genoege pan met water op en kook de pasta volgens de verpakking.
- Snipper de uien en snij de knoflook klein of gebruik een knoflookpers.
- Zet een grote pan op het vuur en doe hier een beetje olijfolie in. Zodra dit warm is, voeg je de uien en de knoflook toe.
- Zodra de uien en de knoflook glazig zijn geworden, voeg je het gehakt toe. Zet het vuur iets lager, zodat het niet aanbrand en roer regelmatig door de pan zodat het gehakt gelijkmatig gaart.
- Snij de aubergine in blokjes en de prei in ringen. Spoel de prei goed af of al het aarde kwijt te raken. Voeg de aubergine en de prei toe aan het gehakt. Het is niet erg als het gehakt nog niet gaar is, dit komt wel.
- Snij de courgette, de paprika en de champignons in stukjes. Voeg ze toe zodra de aubergine en de prei iets geslonken zijn.
Voeg de passata toe aan de pan samen met wat peper en zout en de Italiaanse kruiden. Roer alles goed door en zet het vuur zo hoog dat de saus rustig pruttelt.