Home

Nasi

Categorie: Hoofdgerechten

IngredientAllergieënHoeveelheid p.p.Totaal
Zilvervliesrijst100 gr1000 gr
Vega kip stukjes70 gr700 gr
Nasikruiden5 gr50 gr
Ui0.3 stuks3 stuks
Knoflook0.3 Teentjes3 Teentjes
Prei0.2 stuks2 stuks
Witte kool0.1 stuks1 stuks
Paprika0.4 stuks4 stuks
Diepvries sperziebonen60 gr600 gr
Ei1 stuks10 stuks
  1. Zet een groot genoege pan met water op en kook de rijst volgens de verpakking.
  2. Zet een pan met water op voor de sperzieboontjes, en kook deze in 5-8min beetgaar zodra het water kookt.
  3. Snij de uien en de knoflook fijn.
  4. Zet een grote pan op met de olijfolie en voeg de uien en knoflook toe. Fruit dit op middelhoog vuur aan.
  5. Snij de preien in ringen. Zorg dat je de preiringen goed wast, want er kan veel aarde tussen zitten.
  6. Voeg de kipstukjes en de preiringen toe aan de uien en de knoflook. Bak op middelhoog vuur met regelmatig doorroeren.
  7. Snij de witte kool klein en de paprika in stukjes.
  8. Voeg de witte kool, de paprika, de sperziebonen en de nasikruiden volgens verpakking toe aan de saus. Bak dit op laag vuur nog rustig door totdat de smaken lekker zijn ingetrokken.
  9. Proef de saus: is hij genoeg op smaak?> voeg anders nog wat peper en zout toe, en evt wat paprikapoeder, chilipoeder of kerriepoeder
  10. Is de kip gaat? > snij een stukje kip doormidden en kijk of hij helemaal wit is vanbinnen.
  11. Bak de eieren voor de vegetariers en leg ze los van elkaar op een apart bord.
  12. Giet de rijst af en voeg de nasigroente toe aan de rijst en roer goed door. Zorg ervoor dat je ook goed de rijst van de bodem van de pan erdoorheen husselt, zodat de smaken overal zitten.