Home

Marokkaanse rode linzen salade

Categorie: Hoofdgerechten

IngredientAllergieënHoeveelheid p.p.Totaal
Rode linzen100 gr1000 gr
Ui0.3 stuks3 stuks
Paprika0.8 stuks8 stuks
Tomaat0.5 stuks5 stuks
Kikkererwten100 gr1000 gr
Verse spinazie50 gr500 gr
Witte kaas50 gr500 gr
Ongezouten cashewnoten50 gr500 gr
  1. Zet een grote pan kokend water op voor de linzen. 
  2. Snijd de paprika’s, tomaten en feta in blokjes; deze voeg je aan het einde toe. 
  3. Snijd de ui fijn en bak deze glazig in de koekenpan, voeg na enkele minuten de fijngesneden knoflook toe. Bak de spinazie mee op in de koekenpan totdat deze slinkt en houdt het uien/knoflook/spinazie prutje apart. 
  4. Giet de kikkererwten af en spoel deze af met water. 
  5. Kook de rode linzen naar aanwijzing op de verpakking circa 7 a 8 minuten. Kook de laatste minuut de kikkererwten mee zodat deze warm worden. 
  6. Giet het water van de linzen en kikkererwten af. Roer de ras el hanout kruiden naar smaak door de linzen/kikkererwten. Voeg alle units toe: paprika, tomaten, feta, cashewnoten, en de spinazie met ui en knoflook.