Home

Marokkaanse linzenstoof met abrikoos

Categorie: Hoofdgerechten

IngredientAllergieënHoeveelheid p.p.Totaal
Krieltjes180 gr1800 gr
NaanbroodGluten, 1 stuks10 stuks
Rode linzen70 gr700 gr
Courgette0.6 stuks6 stuks
Paprika0.5 stuks5 stuks
Tomaat1.2 stuks12 stuks
Ras el hanout2 gr20 gr
El harissa2 gr20 gr
Gedroogde abrikozen40 gr400 gr
Peterselie5 gr50 gr
  1. Zet water op voor de gedroogde linzen. Kook deze in 6-8 minuten gaar.
  2. Bak de krieltjes 10 minuten in olie. Niet te veel krieltjes per keer in de pan!
  3. Snijd de courgette in blokjes en voeg deze met de harissa en ras el hanout toe. Bak het geheel 5 minuten.
  4. Snijd de tomaten in partjes en de abrikozen in (kleine) stukjes. Voeg de tomaten, linzen en abrikozen toe aan laat het geheel 5 tot 10 minuten stoven.
  5. Proef: breng eventueel op smaak met extra harissa, ras el hanout, peper en zout.