Zet een pan water op voor de rijst die groot genoeg is. Kook de rijst volgens de verpakking zodra het water kookt.
Snipper de uien en snij de knoflook fijn of gebruik een knoflookpers.
Pak een grote braadpan en verwarm hier wat olie in en voeg de uien en knoflook toe. Bak deze op laag vuur langzaam aan. Voeg ook het gemberpoeder toe.
Schil de aardappels en snij ze in kleine blokjes (± 1x1 cm). Snij de (winter)wortelen in halve plakjes.
Voeg de aardappels en de wortels toe aan de ui en knoflook en zet het vuur onder de pan middelmatig hoog. Zorg dat je vaak genoeg in de pan roert, zodat de aardappels gelijkmatig warm worden en aanbakken.
Haal de zaadjes uit de chilipepers en hak ze fijn.
Voeg de chilipepers, tomatenblokjes, kerriepoeder, zout en peper toe aan de pan zodra de aardappels en de wortels een beetje aangebakken zijn. Zorg ervoor dat de saus zacht kookt, anders worden de aardappelen niet gaar.
Snij de paprika's. Voeg deze samen met de erwten en de kokosmelk toe aan de grote pan.
Bak de kip apart en kruid deze (peper, zout, kerrie, gemberpoeder).
Proef de saus:
- Is hij op smaak? Voeg anders nog wat extra kerriepoeder toe en evt. een beetje chilipoeder.
- Is alles gaar? Controleer een stukjes kip door hem doormidden te snijden en kijk of hij helemaal wit is van binnen. Controleer of de aardappels gaar zijn door een stukje te proeven en er met een vork in te prikken. Zo niet, kook dan nog wat langer.