Home

Kip met zoetzure saus

Categorie: Hoofdgerechten

IngredientAllergieënHoeveelheid p.p.Totaal
Kip100 gr1000 gr
Zilvervliesrijst100 gr1000 gr
Paprika0.3 stuks3 stuks
Prei0.2 stuks2 stuks
Taugé50 gr500 gr
Spitskool0.05 stuks0.5 stuks
Ui0.2 stuks2 stuks
Wortels40 gr400 gr
Diepvries sperziebonen50 gr500 gr
Ananas uit blik15 gr150 gr
Chicken tonight zoetzuur0.3 Potten3 Potten
  1. Zet een ruime pan met water op, voeg zout toe en kook de rijst volgens de verpakking.
  2. Ontdooi de sperziebonen door ze te bakken beetgaar (proeven)
  3. Snipper de uien.
  4. Verhit olie in een grote pan en fruit de uien tot ze glazig zijn.
  5. Schaaf de wortelen en snijd de prei in halve ringen. Maak de prei goed schoon! Voeg de wortelen en de prei toe aan de pan en laat het samen met de uien op een laag vuur warm worden.
  6. Snij ondertussen de kip in blokjes, kruid deze en voeg het toe aan de pan. Zet het vuur wat hoger.
  7. Voeg zodra de kip is aangebakken de saus toe. Zet het vuur laag, maar wel zo dat de saus rustig pruttelt.
  8. Snij de kool in dunne strookjes voeg het toe aan de pan.
  9. Snij de paprika’s in stukjes en voeg het toe aan de pan.
  10. Voeg de sperziebonen toe aan de pan.
  11. Snij de ananas in stukjes
  12. Voeg taugé en ananasstukjes toe 5 minuten voor je het serveert.