- Zet een ruime pan met water op, voeg zout toe en kook de rijst volgens de verpakking.
- Ontdooi de sperziebonen door ze te bakken beetgaar (proeven)
- Snipper de uien.
- Verhit olie in een grote pan en fruit de uien tot ze glazig zijn.
- Schaaf de wortelen en snijd de prei in halve ringen. Maak de prei goed schoon! Voeg de wortelen en de prei toe aan de pan en laat het samen met de uien op een laag vuur warm worden.
- Snij ondertussen de kip in blokjes, kruid deze en voeg het toe aan de pan. Zet het vuur wat hoger.
- Voeg zodra de kip is aangebakken de saus toe. Zet het vuur laag, maar wel zo dat de saus rustig pruttelt.
- Snij de kool in dunne strookjes voeg het toe aan de pan.
- Snij de paprika’s in stukjes en voeg het toe aan de pan.
- Voeg de sperziebonen toe aan de pan.
- Snij de ananas in stukjes
- Voeg taugé en ananasstukjes toe 5 minuten voor je het serveert.