- Zet een groot genoege pan met water op en kook de rijst volgens de verpakking.
- Doe de sperziebonen (indien hiervoor gekozen) in een grote bak met warm water, zodat ze alvast een beetje kunnen ontdooien.
- Zet water op voor de bouillon: pak de waterkoker, dit gaat sneller!
- Pel en snipper de ui.
- Snij de kipfilet in relatief kleine stukjes, zodat ze goed gaar koken in de saus.
- Snij de preien in halve ringen. Was de prei goed in een vergiet, want er kan veel aarde tussen zitten.
- Smelt de roomboter in een pan en fruit daarin de ui en de kerriepoeder goudgeel.
- Voeg de bloem toe en roer het door de uien heen: dit gaat klonteren maar dit komt goed zodra je de bouillon toe voegt. Voeg de bouillon geleidelijk en roerend toe tot er een gladde saus ontstaat. Voer daarna de melk toe en laat de saus 3 minuten zachtjes koken. Eventuele klontjes kan je met een spatel plat drukken tegen de rand.
- Voeg de paprikapoeder toe. Roer het geheel goed door.
- Voeg de prei en de kipfilet toe aan de saus en zet op een laag vuur zodat de saus net aan kookt. Voeg de ontdooide sperziebonen ook toe.
- Snij de paprika en de champignons in kleine stukjes en voeg ze toe aan de saus.
- Voeg, indien je doperwten gebruikt, deze op het einde toe. Ongeveer 10 min voordat je gaat serveren.