Home

Gado Gado

Categorie: Hoofdgerechten

IngredientAllergieënHoeveelheid p.p.Totaal
Sperziebonen100 gr1000 gr
Champignons50 gr500 gr
Spitskool0.05 stuks0.5 stuks
Paprika0.3 stuks3 stuks
Ui0.2 stuks2 stuks
Kokosmelk40 ml400 ml
PindasausPinda, 10 gr100 gr
Ei1 stuks10 stuks
Kip100 gr1000 gr
Zilvervliesrijst100 gr1000 gr
Ketjap
Knoflook0.3 Teentjes3 Teentjes
  1. Zet water op voor de eieren en de rijst.
  2. Kook de rijst volgens de verpakking.
  3. Snipper de uien en fruit deze in een grote pan met wat olijfolie. Voeg de pindasaus en de kokosmelk toe en verwarm rustig totdat de pindasaus glad is.
  4. Snij de kipfilet in grove stukken en marineer ze met ketjap en knoflook. Je mag best ruim zijn met de ketjap.
  5. Snij de kool in reepjes, de champignons in stukjes en de paprika’s in halve reepjes. De stukken mogen best grof zijn.
  6. Voeg de sperziebonen en de kool toe aan de pindasaus.
  7. Kook de eieren 8 minuten.
  8. Voeg de paprika en champignons toe en blijf de saus regelmatig doorscheppen.
  9. Bak de kipfilet in een koekenpan in wat olijfolie gaar.
  10. Laat de eieren schrikken, pel ze en halveer ze.
  11. Leg de eieren in een schaal, de kroepoek in een schaal en de gebakken uitjes in een schaaltje.