Home

Chocolademousse

Categorie: Toetjes

IngredientAllergieënHoeveelheid p.p.Totaal
Pure chocola40 gr400 gr
Slagroom60 ml600 ml
Tip: Als je dit recept maakt, begin hier dan tegelijkertijd mee als het hoofdgerecht. Hierdoor kan het goed lang opstijven.
  1. Breek de chocolade in stukjes en leg het in een grote schaal van metaal of glas. 
  2. Zoek een pan waar de schaal in/op past. Vul deze met een laagje water, ongeveer een kwart van de pan.  Zet de schaal in de pan en smelt de chocolade al roerend op een middelhoog vuur.  ( Deze techniek heet au bain-marie)
  3. Klop ondertussen de slagroom bijna stijf. Als de slagroom te stijf wordt, zal de mousse ook dikker worden. 
  4. Schenk de gesmolten chocolade voorzichtig bij de slagroom. 
  5. Meng de chocolade en slagroom voorzichtig scheppend door elkaar (omvouwen). Als je te hard schept of mengt gaat alle lucht uit de slagroom.
  6. Laat de mousse minstens 45 minuten in de koelkast staan. Hoe langer hoe beter!