Home

Bruine bonen en rijst

Categorie: Hoofdgerechten

IngredientAllergieënHoeveelheid p.p.Totaal
Zilvervliesrijst100 gr1000 gr
Ongezouten cashewnoten20 gr200 gr
Bruine bonen240 gr2400 gr
Tomatenblokjes80 gr800 gr
Prei35 gr350 gr
Prei0.3 stuks3 stuks
Winterpeen0.2 stuks2 stuks
Diepvries sperziebonen30 gr300 gr
Groentebouillonblokje0.2 stuks2 stuks
Knoflookpoeder1 gr10 gr
  1. Zet water op voor de rijst, kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking
  2. Zet een pan water op voor de sperziebonen.
  3. Snij de wortel in kleine stukjes, de prei in halve ringen (was deze goed onder de kraan) en de sperziebonen in drieen.
  4. Bak de wortel en de prei in een grote pan met wat olijfolie. En draai daarna het vuur laag.
  5. Doe de sperziebonen in een pan met kokend water en zet het vuur uit. Laat ze ongeveer 5min met een dichte deksel staan.
  6. Bak de spekblokjes op in een koekenpan en bewaar ze apart. Als je tofu hebt, bak dit dan ook op in een andere pan.
  7. Laat de bruine bonen uitlekken en voeg ze samen met de tomatenblokjes en de tomatenpuree toe aan de grote pan met wortel en prei.
  8. Bak de sperziebonen in een koekenpan voor ±5min en voeg daarna 1el knoflookpoeder toe.
  9. Voeg de rijst en de sperziebonen toe aan de grote pan en breng het op smaak met groentebouillon (200ml water koken en groentebouillonblokjes erbij mengen), peper naar smaak toevoegen. De groentebouillonblokjes zijn al zeer zout, dus voeg dit niet toe.
  10. Neem een portie voor de vego’s apart en doe de spekblokjes bij de grote pan.
  11. Proef het gerecht: is het op smaak> voeg anders wat meer bouillon toe en evt wat knoflookpoeder.