- Verwarm de oven voor op 200 graden op de heteluchtstand.
- Wel de rozijnen in een kommetje warm water. Je kunt de appels schillen, maar dit hoeft niet per sé. Verwijder in ieder geval de klokhuizen en snijd de appels in stukjes of plakjes.
- Voeg kaneel en rozijnen toe aan de stukjes appel en meng alles goed door elkaar. Doe de vulling in een ovenschaal.
- Snijd de (zachte) boter in kleine stukjes. Meng de (vanille)suiker en bloem in een grote kom. Voeg de stukjes boter toe en kneed het mengsel tot er kruimels ontstaan. Let op, kneed de kruimels niet te lang! Hierdoor wordt de boter te zacht, waardoor je geen kruimel meer krijgt maar een grote deegbol.
- Strooi de kruimels uit over de vulling in de ovenschaal. Zet het geheel 40 min in de oven en kijk of de crumble mooi bruin en knapperig is. Laat anders de crumble nog een paar minuten in de oven staan.